top of page

Чим вертебролог відрізняється від невролога

У разі болю в спині люди зазвичай ідуть до невролога. Це лікар широкої спеціалізації, який займається всім — від хвороб мозку до радикуліту. Але з грижею дисків, остеохондрозом, болями у м'язах, хрустом у шиї краще звернутися до вузькоспеціалізованого лікаря — вертебролога.


З неврологією — до невролога, з болем у спині — до вертебролога.


Спеціалізації невролога і вертебролога схожі. Але у невролога вона більше загальна, включає всі хвороби нервової системи. Він лікує інсульти, гіпертонію, епілепсію, вроджені патології, внутрішньочерепний тиск та інші неврологічні захворювання.


Вертебролог — спеціаліст вузького профілю, він займається лікуванням хребта. До вертебролога краще звертатися з грижами, остеохондрозом, сколіозом, остеопорозом. Він швидше поверне до нормального життя пацієнта в разі хвороб опорно-рухового апарату.


Вертебролог доповнює медикаментозну терапію іншими методами лікування. Цим вдається поставити на ноги людей, які вже зневірилися жити без болю. У нашій клініці вертебрологи комбінують три методики:

🔹 Медикаментозна: допоміжна методика, що полегшує стан пацієнта під час загострення хвороби. Таблетками знімають м'язовий спазм, больові відчуття, набряклість, запалення.

🔹 Різноманітні методики та техніки лікувального масажу: механічний вплив на хребет усуває обмеження рухливості, розвантажує перевантажені диски в ділянці грижі.

🔹 Лікувальна фізкультура та гімнастика: допоможе відновити міжхребетні диски, знизити напругу спини, поліпшити кровотік, додати легкості рухам.

Тільки комбінація цих способів лікування може не замаскувати, а перемогти хворобу, поліпшити якість життя пацієнта. Для цього потрібно звертатися до вертебролога. Лікар вузької спеціалізації краще розуміє, як впоратися з хворобами хребта.

bottom of page